Cees Galjé

Cees is al een aardige tijd met pensioen. Maar ondanks dat is hij een drukbezet man. Als hobby zit hij nog vaak in het buitenland voor enkele koffie en theefabrieken. Verder is Cees ook lang voorzitter geweest van onze vereniging en is hij 33 jaar voorzitter geweest van de Oranjevereniging in IJsselstein. Door deze toch wel drukke bezetting is de verzorging van de duiven van Cees niet altijd even regelmatig. Gelukkig nemen vrienden, en natuurlijk zijn vrouw Tilly, de verzorging van de duiven over als hij er weer eens niet is.

Toen Cees nog in Delft woonde had hij daar als kleine jongen eerst een paar sierduifjes. Later, begin jaren 50, kwamen daar postduiven bij en werd hij als snotneusje van 12 jaar lid bij de zaterdagvliegers van postduivenvereniging “De Luchtbode”. Achter het huis en de fabriek had hij op het dak een klein hok staan. In de grotere steden was dit vanwege ruimtegebrek toen nog een vrij normaal gezicht. Helaas zien we dit tegenwoordig bijna niet meer.

2017

Cees vloog zeker niet onverdienstelijk maar moest met de duivensport stoppen toen hij in 1962 ging studeren in Utrecht. Na zijn studie belande Cees met zijn vrouw in 1972 in IJsselstein. 

Cees was nog steeds gek op vogels en plaatste al vrij snel een volière bij zijn huis. Dochter Anouk vond de vogels ook wel leuk en tja, toen zat daar op een dag een Franse duif met een gebroken pootje bovenop de volière. Natuurlijk vond dochter Anouk dat heel zielig. Dat arme dier had verzorging nodig. Papa maakte een hokje en Anouk verzorgde het beestje. Anouk kreeg het duivenvirus goed te pakken en Cees werd ook weer aangestoken. Samen besloten ze lid te worden van de Groene Olijftak in IJsselstein. Maar kleine meisjes worden groot en krijgen hun eigen leven. Anouk ging het huis uit en stichtte een gezinnetje en schonk Cees en Tilly 2 prachtige kleinkinderen.  En opa en oma zijn daar natuurlijk hartstikke trots op.

Cees heeft voornamelijk een eigen soort op zijn hok via een allegaartje van het beste uit onze vereniging en zijn oude Dax-lijn van het Steenbergse soort. Verder hadden hij en Anouk ooit een jong opgevangen van Albert Poulisse en dat resulteerde in wat jongen uit de Barcelonavliegers van Albert. Ook hiervan zit in de verte nog wel wat bloed in Cees zijn duiven.

Een aantal jaren geleden heeft Cees ook rechtstreekse duiven van Martin Vinkenborg uit Volendam overgenomen toen deze topper ging stoppen met het zware fondspel. Met deze duiven heeft hij o.a. veel samenkweek gedaan met Cor en Erwin van Wijk uit Benschop.

De duiven worden al jaren op het nestspel gespeeld en dat doen ze zeker niet onverdienstelijk. Met regelmaat zagen we Cees, zowel op de middaglossingen als op de ochtendlossingen van de ZLU in het snuitje van de uitslagen.

Zo was er een hele mooie bijzondere prestatie in het jaar 2012. Cees had toen maar liefst 3 x achter elkaar een eerste behaald op de grote fond in onze vereniging. O.a. op de klassieker Sint Vincent waarop hij tevens een knappe 16e nationaal speelde. En op Perigueux was er nog een 17e nationaal.

Zijn mooiste prestatie is echter toch wel de 4e nationaal Dax Z.L.U. De doffer die dit presteerde vloog eerder dat jaar al een mooie vroege prijs op Bordeaux. Op Dax zat hij op standje niks, hij had niet eens een duivin.  Hij speelde toen een 1e in de vereniging en dat presteerde hij het jaar erop en het jaar daarna nog eens. Helaas is deze geweldenaar het jaar daarop weggebleven. Gelukkig heeft Cees wel wat nazaten van hem zitten.

Cees is niet de jongste meer maar hou hem in de gaten. Voor je het weet staat hij weer voor je op de uitslag.

Wim & Sven van Houten

Wim van Houten en zoon Sven spelen onder de naam van Sven. Wim won in 2009 samen met Broer Martien Internationaal Barcelona met hun duivin “Nellie”. De duiven werden op dat moment van een stukje land gespeeld en door de grote belangstelling voor hun duiven en mede de kans op diefstal besloten...

Lees meer over Wim & Sven...

Peter Ruijten

Peter zijn duivencarrière begon in Veldhoven. Hier bouwde hij een eigen stammetje duiven op uit een aanvlieger en duiven van Hans Broeders uit Haghorst. Peter richtte zijn pijlen daar volledig op de dagfond. De overige vluchten daar deed hij amper aan mee. Die waren er puur voor het trainen.

Lees meer over Peter Ruijten...