Alex van den Beld

Alex, van 21-05-1956), is voorman bij de plantsoenendienst in ons eigen IJsselstein. Hij is getrouwd met een heuse Française, Sabine, zijn steun en toeverlaat. Samen hebben ze 2 kinderen, Matthieu en Isabelle.

Vroeger behaalde Alex als jonge man al eens een bondsmedaille met zijn kanaries die hij ongeveer 13 jaar heeft gekweekt. Later kwamen er de konijnen en daarna zat hij weer regelmatig in de prijzen, hij werd zelfs kampioen, met zijn Dubbel Gezoomde Barnevelders. Kortom Alex heeft eigenlijk zijn hele leven al dieren gehad.

Via een collega van de woningbouwvereniging kwam Alex in contact met duiven. Deze collega, Peter, had thuis een hokje echte Rollers, waar hij ook wedstrijden mee deed.

Peters collega, Coos van Houten, hoorde van Alex zijn duiveninteresse en probeerde Alex over te halen om met postduiven te gaan vliegen.
Dit lukte en in 2006 kreeg Alex 5 duiven te leen van de familie Van Houten om mee te kweken en hij kreeg een duif van pa Van Houten cadeau. Deze duif werd door de kinderen Pipo gedoopt. Daarnaast kreeg hij van diverse mensen uit onze eigen vereniging ook enkele duiven om mee te gaan spelen.

profielfoto Alex
Alex van den Beld​

Hierdoor had Alex eigenlijk duiven zitten voor alle afstanden. Maar omdat hij niet echt wist dat er zoveel disciplines waren in de duivensport klopte hij toch weer even aan bij Coos.. Alex wilde het liefst op één discipline gaan spelen. Coos zei toen tegen Alex dat hij hem zou helpen als hij voor de overnacht zou kiezen. En na eens een paar keer bij Coos te zijn gaan kijken naar het systeem van hem dacht Alex, dit is wel wat voor mij. Lekker de duiven op het nest, gezelligheid in het hok, geen moeilijk gedoe met medicijnen maar gewoon volle bak voeren en grit geven. En dan kunnen de kinderen ook nog eens rustig bij de duifjes binnen komen kijken.

Gevolg is dat Alex nu met behulp van de mannen van Van Houten 2 mooie kleine hokjes heeft staan van 1,22m. x 2,44m. Hierin zitten nu ongeveer 18 koppeltjes duiven die zelf hun broedbakje mogen uitzoeken.  Als we naar de afstamming van de duiven kijken komen we dan ook alle bekende lijnen tegen die ook op de hokken van Van Houten zitten. Pure Van Houten (Van Loenhout), Van Tuyl (o.a.. Zoon 303) en Martin Vinkenborg ( lijnen Ida, de Neus etc.) duiven bevolken zijn hok.

Alex is een echte gezinsman en zijn gezin gaat boven alles. Aangezien zijn schoonfamilie in de Franse Pyreneeën woont is hij af en toe wel eens daar naar toe. Zijn duiven zijn dan echter altijd in goede handen. Helaas kan hij daardoor niet altijd aan alle fondvluchten meedoen. Het is  zijn doel om in ieder geval elk jaar met een aantal duiven mee te kunnen doen aan Barcelona.  En daarnaast pikt hij dan wat mooie vluchten uit zoals Sint Vincent. De goeie lijnen zit er in ieder geval, hij volgt een succesvol systeem en de duiven zijn nog relatief jong.

Tot slot wil Alex nog even vermelden dat hij heel veel respect heeft voor met name Coos, maar ook de rest van de familie Van Houten.

Hij vindt het maar wat knap dat ze zo veel geduld met hem kunnen opbrengen en hem zo goed op weg willen helpen. Nooit is een vraag stom, nooit klopt hij voor niets aan en hij wordt altijd geholpen met klussen aan het hok. Wat wil je nog meer. Klasse!

Wim & Sven van Houten

Wim van Houten en zoon Sven spelen onder de naam van Sven. Wim won in 2009 samen met Broer Martien Internationaal Barcelona met hun duivin “Nellie”. De duiven werden op dat moment van een stukje land gespeeld en door de grote belangstelling voor hun duiven en mede de kans op diefstal besloten...

Lees meer over Wim & Sven...

Peter Ruijten

Peter zijn duivencarrière begon in Veldhoven. Hier bouwde hij een eigen stammetje duiven op uit een aanvlieger en duiven van Hans Broeders uit Haghorst. Peter richtte zijn pijlen daar volledig op de dagfond. De overige vluchten daar deed hij amper aan mee. Die waren er puur voor het trainen.

Lees meer over Peter Ruijten...