Wim & Sven van Houten

Wim van Houten en zoon Sven spelen onder de naam van Sven.   Wim won in 2009 samen met Broer Martien Internationaal Barcelona met hun duivin “Nellie”. De duiven werden op dat moment van een stukje land gespeeld en door de grote belangstelling voor hun duiven en mede de kans op diefstal besloten de broers toen alle duiven te verkopen. “Nellie” werd verkocht naar Japan en alle andere duiven zwierven uit over vele landen.

Na de totale verkoop eind 2009 kon Wim de duiven toch niet los laten. Sven kreeg ook steeds meer interesse in de duiven. Aangezien hij toen nog op school zat besloten ze samen verder te gaan onder de naam Sven van Houten. Wim zijn broers Martien en Cees begonnen opnieuw op het landje en Wim liet bij zijn eigen huis een mooi nieuw hok plaatsen. Daarop is gelijk in 2010 de start gemaakt met het kweken van de eerste jonge duiven. Aangezien de jongen nooit worden gespeeld, wordt er dus pas vanaf 2011 vanaf het nieuwe hok gevlogen.

hok Wim en Sven

Kweekhok bij Wim en Sven

Het kweekhok bij Wim en Sven is eigenlijk ook het familie – kweekhok want de jongen uit dit hok vliegen ook bij de broers van Wim. Coos, Martien en Gert-Jan spelen geweldig met deze duiven en binnen de familie wordt dan ook met regelmaat bij de eerste 100 nationaal gevlogen. De duiven waar dit mee gebeurt stammen nog steeds voor een groot deel uit de “oude” lijnen waarmee ze al jaren aan de top staan.

Wim heeft namelijk na de verkoop weer enkele duiven van de oude soort teruggehaald met hierin naast hun eigen lijn ook natuurlijk de vertrouwde lijnen van Gerard van Tuyl, Martin Vinkenborg en Ernest.

Doordat  Sven tegenwoordig ook investeert in de duiven zijn er inmiddels ook aardig wat klasse duiven bijgehaald. Het liefst uit Barcelona-asduiven. Zo zitten er bijvoorbeeld kinderen van “Orange Oil” (1e asduif Barc. 17-19) en “Lady in the Dark” van Gerard Schalkwijk, “Avatar” (2e asduif Barc. 16-18) van Smeets-Pernis, “De 444” van Bernard vd Horst (1e asduif Barc. 15-17).  “Zoon Perpignan” van Wim Gommans (2e asduif Barc. 13-15). Ook zitten er nog duiven uit de toplijn van Batenburg en Jellema uit Dochter “Special One”, (1e int. Barc. 15), Zoon “Sumerian Fighter” (1e int. Barc. 17), lijn “Kleine Jade”, (1e int. Barc. 14).

Ook met de bevriende combinatie Janssen-Hausoul werd het een en ander geruild. Dit heeft beide partijen zeker geen windeieren gelegd. De Van Houtenduiven slaan zeer goed aan in Limburg.

Wim en Sven behaalde de laatste jaren enkele mooie nationale top noteringen zoals 2015: 9e Sint Vincent, 2016: 9e Marseille, 18e en 65e Perigueux, 43e Perpignan, 117e Barcelona, 2017: 68e Perpignan, 2018: 35e Sint Vincent ZLU, 2019: 126e Marseille en in 2020 op Barcelona een mooie serie met de volgende noteringen: 161, 184, 235, 912 tegen 4477 duiven. En dat met 5 duiven mee. En dit was goed voor een 2e ZLU Grootmeester Barcelona.

Tussendoor wonnen ze in 2016 ook nog de eenhoksrace van Krakus in Polen.

Toch waren de heren echter niet geheel tevreden over de resultaten. Met zo’n hok met topduiven moet het gewoon nog beter kunnen. Nadat Martin van Zon eens op de koffie kwam werd er samen met hem gelijk maar eens goed gekeken naar het hok.

Resultaat: een nieuw dak met andere verluchting en over de hele breedte een mooie ren aan de voorkant. Volop zuurstof dus en dat de duiven dit ook fijn vinden blijkt wel uit het feit dat ze ook direct weer via de nieuwe invliegkleppen naar binnen komen. Ook is er nog een klein hok (rechts op de foto) bijgeplaatst waar op 2 afdelingen in totaal ook nog plek is voor 16 nestkoppels.

We zullen de komende jaren zeker weer rekening moeten gaan houden met deze heren.

Wim & Sven van Houten

Wim van Houten en zoon Sven spelen onder de naam van Sven. Wim won in 2009 samen met Broer Martien Internationaal Barcelona met hun duivin “Nellie”. De duiven werden op dat moment van een stukje land gespeeld en door de grote belangstelling voor hun duiven en mede de kans op diefstal besloten...

Lees meer over Wim & Sven...

Peter Ruijten

Peter zijn duivencarrière begon in Veldhoven. Hier bouwde hij een eigen stammetje duiven op uit een aanvlieger en duiven van Hans Broeders uit Haghorst. Peter richtte zijn pijlen daar volledig op de dagfond. De overige vluchten daar deed hij amper aan mee. Die waren er puur voor het trainen.

Lees meer over Peter Ruijten...