#

Duivinnen

"Dark Lady”

Gerard Schalkwijk, Lopik

NL19-1487937

Rechtstreeks van Gerard Schalkwijk.

Vader komt uit 2 echte topduiven. Opa is Mr. Mollema. Hij is een echte nachtvlieger en stond 2 x op teletekst.  Oma is wellicht nog beter want dat is niemand minder dan Lady in the Dark, 2e Europese duif bij Pipa op de marathon.

Moeder heeft Gerard van de topper uit Panheel, Herry Peters. Het is een zus van topduif Blacky. Blacky won maar liefst 11 prijzen op de grote fond en was o.a. 1e Duifkampioen Superprestige bij de Z.L.U.  Herry is zeer goed bevriend met de familie Van Houten en deze duivin stamt dan ook af van de bij ons zeer bekende topduiven van Van Houten en Van Tuyl, o.a. Superkweker 303 x moeder Nellie, 1e int. Barcelona.

"Spikkeltje”

Gerard Schalkwijk, Lopik

NL18-1818884

Persoonlijk door Gerard aan Wessel gegeven.

Vader komt uit 2 kopvliegers, Toppertje x Rihanna. Toppertje vloog o.a. in onze sterke vereniging een 1e St. Vincent ZLU (127e nat.), 1e St. Vincent NPO (21e nat.), 3e St. Vincent (10e nat.) en hij is weer een zoon van Casanova van Gerard xLady Perpignan van clubgenoten W.H. Murk en zoon.

Rihanna werd 2e asduif ZLU in de vereniging met o.a. een 3e St. Vincent (40e nat. dv.), 3e Perpignan (46e nat. dv.) etc. en zij komt uit de Sterke Witpen (F. v. Peperstraten) x Lady Gaga, ook een topkweekster van Gerard.

Moeder is een kleindochter van Saartje van Frans Bungeneers. Saartje, dochter van Barcelona-winnares Queen Tonny, is 10e nat. asduif Barcelona ’10-’11. Van moederskant komt moeder uit de Euro Marseille (2e nat.) van Daan Besseling x dochter Don Michel van Cor de Heide.

"303 Van Tuyltje”

Van Houten, IJsselstein

NL11-1501259

Kras, inteelt naar de Superkweker 303.

De Superkweker 303 is een zuivere Van Tuyl kweekdoffer die op de hokken van de familie Van Houten echt geweldig bleek te vererven. Hij is o.a. vader van de 2e nat. Montauban, 8e nat. Brive, 17e nat. Sint Vincent, 20e nat. Barcelona en 39e nat. Limoges en 53e Dax Z.L.U. Ook zijn kinderen en achterkleinkinderen geven nog steeds de juiste genen door.

Vader van onze duivin is de “985”, een zoon van de “303” en de Golden Red, moeder van o.a. 17e nat. St. Vincent, 32e nat. Bordeaux en 57e nat. Pau.

Moeder is een dochter van de “985” x inteelt Rode Van Tuyl. De Rode Van Tuyl is o.a. vader van Silvia, 3x bij de eerste 75 nat. Barcelona.

Onze beste vliegduivin, winnares van Narbonne en de Cees van Mourik-bokaal,  is trouwens een dochter van deze duivin.

"Edin’s Krasje”

Wim van Houten, IJsselstein

NL17-1081117

Pure Barcelona-lijnen in deze duif. Deze duivin is gekweekt door Wim van Houten maar wij hebben haar via Edin Jusic uit Veltem Beisem in België. Vanwege lichamelijk ongemak moet hij minderen met zijn duiven.

Edin heeft haar ooit zelf bij Wim gehaald. Vanwege de afstamming en omdat deze lijnen bij Wim ook goed blijken te presteren leek ze ons en Wim zelf ook een aanwinst op het kweekhok en hebben we haar weer opgehaald in België.

Vader komt van de gebroeders Hagens en is een zoon van Gijs, 7e nationaal Barcelona en Ranomi, 14e nationaal Barcelona. Moeder is een zus van Silvia. (Silvia vloog 3 x bij de eerste 75 nationaal Barcelona) en ze is dus ook een dochter van 2 van topkwekers van het hok Van Houten, namelijk Rode van Tuyl en Rood Vinkenborg.

"Laatje 844”

A&W van den Engel, IJsselstein

NL14-1749844

We hebben ook een duivin uit eigen kweek op het kweekhok gezet. Hierin zitten 2 inteeltlijnen tegen elkaar, Jellema en Van Tuyl.

Haar moeder staat hierboven al beschreven en is de 11-1501259 (inteelt “Superkweker 303”).

Vader is Pierke, een zuivere Jellema-duif die we via Martin van Houten verkregen hebben.

Pierke vloog bij ons 4 x prijs op de overnacht op 4 x mee en was toevallig tegen de toen tijdelijk op het vlieghok zittende “259” aangelopen.

Hieruit kregen we zo’n mooi duivinnetje dat we dachten die houden we aan zodat we deze lijn in ieder geval vast hebben. De vader van Pierke is een halfbroer van de top-Barcelonaduif van Simon IJnsen op Ameland. Hij komt zowel van vaders als van moeders kant uit de lijn van ”969″, een topkweker van Simon.

"Inteelt Schapie", 1e nat. Pau

Johan Hamstra

NL20-1460350

Geruild met Johan Hamstra

Ik kreeg een mailtje van Johan met de vraag of hij bij ons duiven kon halen uit de lijn van de Super 48 van Nouwen-Paesen.  Dus ik had zo iets van waarom niet ruilen. Johan heeft tenslotte ook hele goede duiven zitten. En zo geschiede. Johan 2 duiven van ons en wij 2 nestmaatjes bij Johan vandaan. Zowel vader als moeder hebben Schapie als vader. Schapie vloog op zware vluchten erg goed en behaalde zelfs een 1e nationaal op Pau in 2015.

Vader, New Tim, is voortgekomen uit een samenkweek die Johan heeft gedaan met Marlon Kok uit Ransdorp. Oma is een dochter van zijn superduif  Ceasar.

Moeder Monique komt naast Schapie uit de toplijn van Cees van Aert.  Oma is een dochter uit 1e nationaal Narbonne x 2e Asduif ZLU Pau. Het nestmaatje van Monique behaalde trouwens als 2 jarige al een 11e nationaal op Cahors.

"Betsie"

A & W van den Engel

NL13-1017553

De eerste duivin die van vlieghok naar kweekhok is verhuisd. Met een leeftijd van 7 jaar en 4 x Barcelona in haar rugzak mag ze nu proberen voor mooie opvolging te zorgen.

In haar carrière heeft ze niet heel veel grote vluchten gehad maar ze heeft toch een mooi palmares vinden wij. In 2015 vloog ze op Marseille haar eerste ZLU vlucht en dit was direct prijs. In 2016 vloog ze op de ZLU prijs op Sint Vincent (zelfs 51e nat. duivinnen) en Perpignan. Vanaf 2017 is 4 jaar op rij ingekorfd op Barcelona.

In haar eerste jaar vloog ze nog prijs bij de duivinnen om in 2018 helaas net na de prijzen thuis te komen. Maar in 2019 stond ze er weer en speelde ze een mooie 426e nationaal. En in 2020 deed ze dus haar laatste kunstje op het vlieghok. Ze kwam, nadat de lossing een dag was uitgesteld, zaterdagavond thuis van Barcelona en behaalde daarmee een hele mooie 75e nationaal en tevens een 96e internationaal. In onze club moest ze alleen een duif van Gerard Schalkwijk voor zich dulden.

Qua afstamming zien we zowel van vaders als van moeders kant heel veel lijnen van Gerard van Tuyl, Donkere Brive, Perpignan 27 en Jonge Dax. Verder nog de lijnen van Vinkenborg (Strik, Rode Cramers en Ida) en natuurlijk de bekende lijnen van Van Houten. Oma is halfzus van Nellie, 1e int. Barcelona, en  tevens dochter van de welbekende Superkweker 303.

"Gertjes Barca"

Gertjan van Houten, IJsselstein

NL19-1488889

Rechtstreeks uit het hok van duivenmaat Gertjan.

Een duivin uit de beste Barcelona-lijnen van hem.

Ze komt uit de “749”. Deze topper vloog zelf een 12e nat. Pau 2019, 126e nat. Marseille en ze vloog ook al 2 x prijs op Barcelona waaronder in 2021 een mooie 198e nationaal. Gert-Jan speelde dat jaar trouwens prijs op Barcelona met zowel de vader, de “145”, de moeder, de “749” als ook nog de opa van onze duivin.

Opa, de “29”, is nu zelfs 3e nationale en 7e internationale asduif Barcelona over 5 jaar (2017-2021).

"Olijfje"

Gerard van de Matten, Woudrichem

NL19-3920580

Gekocht op verkoop in eigen club. Een duivin van kleine liefhebber die geweldig presteert. Gerard heeft een kweekhok samen met Peter van Essen. In de duiven van Gerard zit veel van de lijnen van Cor de Heijde waar hij al jaren over de vloer komt.

Toen aan Gerard voor het 100 jarig jubileum van onze vereniging een jonge duif werd gevraagd moest hij helaas nee verkopen want die had hij niet. Maar hij wilde toch echt wat goeds schenken en kwam toen met deze hele mooie duivin aanzetten..

Ze is ingeteelt naar 2 van zijn toppers, Adinda en Marmelda.

Marmelda vloog van de 5 x mee ook 5 x prijs waaronder een 7e  nat. Bordeaux en een 7e nat. Cahors. Haar vader komt van Cor de Heijde uit zoon Klamper x dochter Geja, 2e duifkampioen nat. fondspiegel 2000-2004.

Adinda is o.a. 2e asduif Pau 2018 t/m 2021. Zij komt uit de lijn van Sam de Jong (Superkweker) via Ad Valk  x lijn De Valk (zuiver Cor de Heijde).

Zowel vader als moeder zijn kleinkind van Marmelda. Vader is kleinzoon van Adinda en moeder is dochter Adinda.

 

"Beaty Bontje"

Tim Hage, Woerden

NL19-1697178

Gekregen via Erwin van Wijk.

Gekweekt door Tim uit koppel om lijn “Tinker Bell” te behouden.

Vader komt van Raymond Schalkwijk en stamt uit de oude Karaat van zijn vader Anton.  Verder in vader ook nog Roelofs en Hans Knetsch.

Moeder is “Het kweeksnoepje”, één van Tims topkwekers. Zij komt weer uit o.a. de lijn van de Koutersduivin en de “Toon”-lijn van Verweij-Castricum.

 

 

 

"Late Bontje"

Tim Hage, Woerden

NL20-1524865

Een schitterend zwartbont dametje voor het zware werk.

Vader komt uit de lijnen van Gerard van Tuyl .

Opa komt van Gerard van Tuyl uit zoon x moeder Rodico, 1e internationaal Barcelona en oma  is een dochter van de Van Zelderen van Theo Ernest x een dochter van Perpignan 27 van Gerard.

Moeder is een goede kweekster bij Tim op het hok. Ze stamt van 2 regionale toppers, de “335”, een superduif  van Michel Dekker  x de zus 1e nat. Narbonne van Adri vd Bijl.

 

 

"inteeltje Zwarte Ko"

Carlo Dominicus, Goes

NL21-2149837

Rechtstreeks in Goes op wezen halen uit het hok van Carlo Dominicus. Carlo vliegt al jaren aan de top en is ieder jaar in de kop van de uitslagen terug te vinden.

Dit is een schitterend kras dametje ingeteelt naar Carlo’s stamdoffer Zwarte Ko, vader van o.a. Black Diamond, 4e nat. asduif ZLU 2018.

Vader van deze duivin is een zoon van Zwarte Ko en moeder is een kleindochter van hem.
 
Tevens vinden we aan beide kanten ook nog de lijn van “Het Wonder van Goes”. Dit was zeker een van de beste Pau duiven met een 24e en 29e nationaal. Zowel oma van vaderskant als opa van moederskant komen uit een dochter. Moeder kwam trouwens terug bij Carlo via Bart van de Bovenkamp die eerder zelf diverse duiven bij Carlo had gehaald waaronder dus een zoon van Zwarte Ko.
 
 
 
 

"Merel"

Richard Kuijer, Maarssen

NL21-1024382

Rechtstreeks van Richard Kuijer, tweevoudig winnaar Marathon Noord ochtendlossing (2019 en 2021).

Mooi kras duivinnetje uit topkweker van Richard. Vader komt uit duiven van Marlon Kok en is o.a. een kleinzoon van Ceasar. Inmiddels is deze doffer bij Richard vader en grootvader van diverse kopvliegers zoals zijn “171”‘. De “171” vloog een 15e, 56e en 79e nationaal op de ZLU en is inmiddels zelf ook al weer moeder van kopvliegers bij Richard.

Moeder komt van Louw van de Berg uit Urk en is een volle zus van Leontien, 1e internationaal Perpignan 2017.

 

"Mevrouw Kok"

Gerard Kok, IJsselmuiden

NL18-1481770

Vale duivin rechtstreeks van Gerard Kok. Kwam als jaarling bij iedere vlucht bij de eerste thuis maar kwam op gegeven moment gewond aan haar vleugel thuis.

Omdat we er toch veel vertrouwen in hebben heeft Gerard er een doffer voor ons bij uitgekozen uit dezelfde vader. (zie doffers)

Vader komt uit inteelt Zara (Mark van de Berg) x Vale Jos (Comb. Kroon-Erren). Inteelt ZARA is vader van o.a. ZWERFSTER, 2e duifkampioen Marathon Noord. VALE JOS is een topkweekster bij Gerard Kok.

Moeder komt van Arjan Beens en is een kleindochter van zijn toppers Miss Gijsje en Mister Beautifull.