Martien van Houten

Martien van Houten, wie kent hem niet. Na enkele jaren afwezigheid is hij op zijn huidige adres sinds 2018 weer volop bezig met de duivensport. Maar nu wel geheel op eigen benen en met nieuwe hokken.

Van zijn beste duivenmaat Jay Lissenberg uit Utrecht en verder van o.a Wout van de Hoek uit Putten en Richard Kuijer uit Maarssen heeft hij een aantal jongen gekregen en samen met het eigen oude Van Houten-soort gaat hij weer proberen aan de top te komen.  Geen misselijke liefhebbers, dus de kwaliteit is al weer volop aanwezig.

Martien werd altijd wel “De Krabber” genoemd. Hij was altijd een heel belangrijke factor in de Combinatie Wi-Ma van Houten. Waar broer Wim meer als de man van de kennis van duiven te boek stond was Martien echter elke dag (soms zelfs van zonsopkomst tot zonsondergang) op “het Landje” te vinden.

Krabben, duiven laten trainen, krabben, voeren en water geven, krabben, duiven weer binnen halen , krabben en zo ging hij maar door. De prestaties waren dan ook enorm goed. En op zijn eigen hok is deze methode nu niet anders.

Zo speelden de combinatie in 2007 o.a. de 11e nationaal Perpignan met hun 05-1111776. Deze duif speelde in 2008 ook een 52e nationaal op Barcelona.

In 2008 behaalde ze mede door een 2e nationaal op Montauban in de Fondunie 2000 het 1e Kampioenschap onaangewezen. En in 2009 vloog Nellie voor Wim en Martien natuurlijk een 1e internationaal Barcelona.  Na deze successen speelde Martien nog een paar jaar samen met broer Kees en ook dat was top met als hoogtepunt weer een topper op Barcelona, namelijk 3e nationaal.

Al met al is Martien een geweldig gezellige jongen. Wijd en zijd bekend en ook altijd overduidelijk aanwezig op de feestavonden van bijvoorbeeld Fondclub Utrecht en de Fondunie 2000.

We zijn dan ook heel blij dat hij weer van de partij is in duivenland. Met 2 mooie hokken en ongeveer 15 koppels gaat Martien weer volop de strijd aan om zeker op de ZLU en met name Barcelona zich te meten met de landelijke top. Aan zijn inzet zal het in ieder geval niet liggen.

RESULTATEN:

Inmiddels is het 2021 en zijn we wat verder in de tijd. Martien lijkt zijn draai helemaal te hebben gevonden en dat laten de resultaten zien.

Na in 2020 al aardig te hebben gevlogen heeft hij dit jaar een heel goed jaar. Op iedere vlucht die hij inkorft, NPO middaglossing, NPO ochtendlossing of ZLU doet hij mee voor de prijzen.

Het begon al met Perigueux, 5 van de 9 prijs en beginnend met een 73e en 77e nationaal. Wat een start van het grote fondseizoen. Ook vanuit Dax was er weer een vroege prijs met een 63e nationaal en ook weer 50% prijs. Op de ZLU vloog hij op Narbonne met zijn “700”  op de dag van lossing een mooie 269e nationaal. Een hele knappe prestatie.

2e NATIONAAL. Maar op Bergerac was het helemaal feest. Midden in de nacht, even voor half 1, komt de “602”, een jaarling, thuis en speelt daarmee een 2e nationaal! Martien speelt er op deze vlucht ook weer 4 van de 6 in de prijzen.

Zo zien we dat we inderdaad weer volop rekening moeten houden met deze Van Houten.

 

 

Wim & Sven van Houten

Wim van Houten en zoon Sven spelen onder de naam van Sven. Wim won in 2009 samen met Broer Martien Internationaal Barcelona met hun duivin “Nellie”. De duiven werden op dat moment van een stukje land gespeeld en door de grote belangstelling voor hun duiven en mede de kans op diefstal besloten...

Lees meer over Wim & Sven...

Peter Ruijten

Peter zijn duivencarrière begon in Veldhoven. Hier bouwde hij een eigen stammetje duiven op uit een aanvlieger en duiven van Hans Broeders uit Haghorst. Peter richtte zijn pijlen daar volledig op de dagfond. De overige vluchten daar deed hij amper aan mee. Die waren er puur voor het trainen.

Lees meer over Peter Ruijten...