Bertrik Murk

Bertrik vliegt samen met zijn vader Wim onder de naam W.H. Murk en zoon. De hokken staan dan wel bij Bertrik in de tuin maar Wim is toch ook dagelijks op de hokken te vinden voor de verzorging van de duiven.

Ze vliegen met 48 duiven op weduwschap en hebben daarnaast ieder jaar zo’n 35 jonge duiven. Het duivenbestand van de combinatie bestaat voor ongeveer 75% uit het soort van Koop Kiekenbelt uit Drijber met wie ze regelmatig duiven uitwisselen. Verder zitten er nog topduiven van Coos van Houten uit IJsselstein en Jan van Straten uit Utrecht. Dat deze duiven uit het goede hout gesneden zijn voor de fond blijkt wel uit de resultaten.

Zo werden ze in 2006 1e internationaal fondkampioen NL/D en vlogen ze tevens een 9e nationaal Bergerac. In 2007 werden ze in de Fondclub Utrecht 5e ZLU-kampioen. Ook vorig jaar (2008) werd weer een goed jaar met o.a.. een notering op teletekst door een 10e op de NPO-vlucht Perigueux te spelen. Mede daardoor werden ze 1e aangewezen en 2e onaangewezen kampioen in de C.C.G.

Jack maart 2016 2
02A) Murk tableau

Bertrik zorgt in ons fondclubje voor het opstellen en bijhouden van de standen van alle onderlinge potjes. Tijdens het seizoen toch wel een aardige klus. Op ons jaarlijkse avondje bij “Jack’s Grillhouse” maakt hij dan samen met Coos van Houten de eindstanden bekend. Binnen het clubje zijn we Bertrik dus ook erg dankbaar voor al het werk dat hij voor ons doet en we hopen dat hij dit nog heel lang en met veel plezier blijft doen.

Enkele resultaten: – 2009; 8e internationaal onaangewezen kampioen Noordelijke Unie; – 2e onaangewezen en 7e aangewezen kampioen afdeling Midden Nederland; – 4e onaangewezen en 10e aangewezen kampioen Fondclub Utrecht en omstreken; – 1e onaangewezen en 2e aangewezen kampioen C.C.G. 13 In 2011 een hele mooie 2e nationaal Sint Vincent Noordelijke Unie; – 8e Marathon kampioen geworden en 1e St. Vincent winnaar zone 1.

Wim & Sven van Houten

Wim van Houten en zoon Sven spelen onder de naam van Sven. Wim won in 2009 samen met Broer Martien Internationaal Barcelona met hun duivin “Nellie”. De duiven werden op dat moment van een stukje land gespeeld en door de grote belangstelling voor hun duiven en mede de kans op diefstal besloten...

Lees meer over Wim & Sven...

Peter Ruijten

Peter zijn duivencarrière begon in Veldhoven. Hier bouwde hij een eigen stammetje duiven op uit een aanvlieger en duiven van Hans Broeders uit Haghorst. Peter richtte zijn pijlen daar volledig op de dagfond. De overige vluchten daar deed hij amper aan mee. Die waren er puur voor het trainen.

Lees meer over Peter Ruijten...